Dödsstöten för (S)?

mask-4934337_1920

Hela världen undrar vad Sverige håller på med, för samtidigt som hela världen har stämplat ut fortsätter Sverige som om (nästan) inget har hänt. När Sveriges dödstal skjuter i höjden kommer det inte dröja länge innan medborgarna vänder regeringen ryggen. Är det under nästa val socialdemokratin kommer backa lika mycket som de gjort i övriga Europa?

Socialdemokrater över hela Europa har under de senaste åren upplevt en rejäl tillbakagång. I Nederländerna backade det socialdemokratiska partiet från 19% i valet 2012 till 5,7% 2017. Tysklands motsvarighet till Socialdemokraterna SDP gjorde 2017 sitt sämsta valresultat under efterkrigstiden, SDP fick i och för sig 20,5 procent av rösterna men detta kan jämföras med valresultatet 1998 då SDP fick 40%. I Sverige är Socialdemokraterna fortfarande i regering men gjorde 2018 sitt sämsta valresultat på över 100 år då de enbart lyckades skrapa ihop 28%.

Om inte Sveriges dödstal stagnerar snarast kommer regeringen med Socialdemokraterna i spetsen hållas ansvarig för att inte ha gjort tillräckligt. Det Sverige har varit extremt tydliga med, i princip den enda Corona-lagen som stiftats, är att varje dag kalla till presskonferens, allt annat har varit extremt otydligt.

Anders Tegnell och Stefan Löfven lider av samma problematik, dem är motsägelsefulla och klarar inte av att driva Sverige genom en kris. Vi såg samma problematik som vi ser hos Tegnell 2020 som vi såg av Stefan Löfven under flyktingkatastrofen 2015. Igen av dem levererar handfasta svar utan allt blir luddigt och till syvende och sist kokas allt ner till att svenskarna skall ta eget ansvar. Vad sägs om att myndigheter och regering börjar ta sitt ansvar och levererar tydliga beslut?

2022 kommer bli dödsstöten för Socialdemokratins Sverige, det är bara att hoppas att det inte hinner ske än till katastrof tills dess. Nu får de vara nog med svaga ledare som enbart är duktiga på leverera motsägelsefulla floskler, Sverige är värd en stark ledare. Svaga ledare verkar ha blivit den nya svenska modellen.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s