VAD KUNGENS TAL BORDE HA HANDLAT OM

drottningholm-palace-2419776_1920.jpgKungen höll nyss ett tal direkt riktat mot det svenska folket angående den pågående Coronakrisen. Att kungen håller tal till de svenska folket är en högst ovanlig företeelse sker enkom när landet har drabbats av svåra kriser,olyckor osv. Senast kungen talade direkt mot svenska folket var 2004 efter tsunamikatastrofen.

Kungen sa mycket bra saker, men varför ställer inte kungen upp på riktigt för det svenska folket och självmant avstår en del eller hela sin skattefinansierade miljoninkomst? Att kungen gör ett bra jobb för att representera Sverige tvivlar jag inte på, men i en tid där mängder av ”vanligt” folk blir permitterade och sparkade tycker jag att kungen bör ställa sig på de svagas sida och hålla till godo med miljonerna han redan har fått av oss skattebetalare.

Kungens apanage uppgår till cirka 140 miljoner kronor per år, är det inte dags att minska denna summan en aning och istället rikta de pengarna mot vården eller mot krisande branscher. I extrema tider krävs extrema lösningar och i dags läget görs dem pengarna mycket större nytta i andra delar av samhället. I en tid när våra ledare talar om att var och en måste ta sitt ansvar bör monarken föregå med gott exempel.

Visst att kungen håller ett tal där vi fylls med tillförsikt och där vi kan blicka mot bättre tider är utomordentligt. Om vi ska vara ärliga är detta talet glömt av dem flesta imorgon, det som hade kunnat göra kungen betydelsefull för samhället en lång tid framåt skulle varit om han minskade apanaget i förmån för de som behöver pengarna bättre. Ledarna bör gå främst i ledet och visa deras uppoffringar innan de påtvingar vanliga medborgare att göra desamma.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s